Тема:  Приготування вафельного тіста та виробів з ньогою.

Уміти:організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні виді виробів,  визначати якість  органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни
 

Тісто для вафель на маргарині

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 0,7 ст. цукру;
  • 1 пачка маргарину або вершкового масла;
  • 1-1,5 ст. борошна;
  • щіпка ваніліну;
  • рослинна олія для змащування электровафельницы.

У маленьку каструльку покладіть нарізане маленькими шматочками вершкове масло або маргарин і розтопіть їх на повільному вогні. Яйця збийте з цукром і ваніліном. Влийте цю суміш розтоплене масло або маргарин, перемішайте. Додайте борошно, все збийте.

Ви можете і не скручувати готові вафлі в трубочки, а зробити їх менше за розміром і подати на стіл як печиво

Электровафельницу змастіть рослинною олією і накалите. Робити це потрібно лише 1 раз. Тісто викладайте невеликими порціями – трохи більше 1 ст. л. Закрийте кришку й почекайте 0,5-1 хв. Коли готова вафля пропечена рівномірно, вона набуває золотистий колір. Швидко зніміть її дерев’яною або металевою лопаткою і скрутіть в трубочку, поки г

Тісто для вафель на сметані

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 1 ст. л. розм’якшеного вершкового масла;
  • ½ Ст. сметани;
  • щіпка ваніліну;
  • рослинна олія для змащування электровафельницы;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 1 ст. борошна.

Збийте яйця з цукром і ваніліном, потім додайте інші інгредієнти, останній повинна бути борошно. Спосіб приготування ідентичний попередньому.

Тісто для вафель на молоці

Інгредієнти:

  • 250 г молока;
  • ¼ Пачки вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • щіпка ваніліну;
  • 0,5-0,7 ст. цукру;
  • рослинна олія для змащування электровафельницы;
  • 1-1,5 ст. борошна.

Розтопіть вершкове масло, перемішайте його з цукром, додайте інші інгредієнти, останнім з яких повинна бути борошно і збийте. Печуться вафлі з тіста на молоці точно так само, як і на маргарині.

У приготуванні вафель є 2 важливих моменти.

  • Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану. Якщо борошна буде занадто багато, тісто вийде недостатньо еластичним, і готові вафлі будуть ламатися, коли ви спробуєте їх згорнути.
  • Трубочки обов’язково згортають ще гарячими, часом ризикуючи обпектися, тому що якщо упустити момент, ви не зможете надати йому бажану форму – воно просто зламається.
  • Перейдемо до начинками. Вони повинні бути достатньо щільною консистенцією і добре збитими, щоб не випливати з трубочок. Добре підходять для такого десерту заварні, олійні та білкові креми. Ми з вами розглянемо 2 найпопулярніших і легких у приготуванні.

    А ще вафельні трубочки можна використовувати як ріжок для домашнього морозива!

    Начинка з вареного згущеного молока

    Для неї вам знадобиться 1 банку вареного згущеного молока. Якщо на ваш смак така начинка надто солодка, візьміть 0,5 банки вареного згущеного молока і збийте її з 0,5-1 пачкою розм’якшеного вершкового масла.

    Медово-горіхова начинка

    Головна основа цього наповнювача – мед. Якщо хочете заощадити, замініть більшу його частину цукром. Для начинки візьміть 1 ст. меду і 1 ст. горіхів (волоських, лісових або будь-яких інших), пропущених через м’ясорубку. Гарненько перемішайте все ложкою, додавши при бажанні щіпку кориці або кардамону.

    Начиняти трубочки зручно кондитерським шприцом або за допомогою звичайного поліетиленового пакету. Для цього наповніть його кремом. Потім відріжте куточок пакета ножицями і потихеньку видавлюйте вміст з цього отвору так, щоб він опинився всередині вафельної трубочки.

                       




       

    Комментарии

    Популярные сообщения из этого блога