Тема 6:
Приготування білкових та білково-горіхових тортів.
Уміти:організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні види виробів визначати якість органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.
Приготування білкових та білково-горіхових тортів.
Уміти:організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні види виробів визначати якість органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.
Складові:
- яєчні білки – 8 шт.;
- цукор – 200 гр;
- волоські горіхи – 180 гр;
- борошно – 3 ст.л.;
- кориця мелена – ½ ч.л.;
- сіль – 1 щіпка.
- Насамперед, нам потрібно змолоти прожарені на сковороді горіхи в блендері. Щоб не отримати пасту, додаємо до них 2 ст.л. цукру із загальної заявленої кількості. Намагаємося помолоти максимально дрібно.
- У мисці змішуємо мелені горіхи з усіма сухими інгредієнтами, крім цукру.
- Охолоджені білки збиваємо міксером в чистій сухій посуді до стійких піків. Пам’ятайте, про тест-перевірку з перевертанням ємності з білками? Про нього я писала, коли розповідала як спекти для торта тонкі арахісові коржі без борошна.
- Тепер, в кілька прийомів вводимо цукор, всипаємо його невеликими порціями прямо під вінчики працюючого міксера. Білкова маса повинна ще більше ущільнитися і стане блискучою.
- Суху суміш у збиті білки вводимо в три етапи. Акуратно перемішуємо лопаткою, в крайньому випадку – ложкою. Легкими рухами зачерпуємо та акуратно піднімаємо масу знизу догори.
- У підсумку, отримуємо досить густе, але легке та повітряне тісто. Потрібна консистенція перед вами на фото.
- Пергамент для випічки краще взяти той, що покрито силіконом або вже перевірений вами і часом. Від неякісного паперу коржі не вдасться віддерти навіть зубами. Тому, якщо ви не впевнені в антипригарних властивостях свого пергаменту, то краще змастити його рослинною олією.Вирізаємо 6 квадратів і на кожному креслимо коло діаметром 23-24см. Можна скористатися дном підходящої форми для випічки, тарілкою або кришкою від каструлі.
- Ще пара важливих моментів. Я намазую тісто на папір безпосередньо перед випічкою, а решта чекає в холодильнику. Моя духовка дозволяє за раз спекти два коржі. Значить, я готую 2 порції тіста на пергаменті і відправляю їх пектися. Наступні порції викладаю на пергамент безпосередньо перед випічкою. Як получиться у вас, вирішуйте самі.
- Випікаємо повітряні білкові коржі в розігрітій до 150 градусів духовці, приблизно, 20 хвилин – до легкого рум’яного кольору. Не чекайте, що тісто підніметься – це не той випадок. Готові горіхові коржі з білків виходять тоненькими.
- Важливо! З пергаменту їх знімаємо відразу ж! Інакше, вони можуть приклеїтися і поламатися. Зняті з пергаменту коржі Естерхазі я спокійно складаю стопкою один на один. Між собою вони не склеюються.
Комментарии
Отправить комментарий