Тема 6:
Приготування бісквітних тортів з різними видами оздоблень.
Уміти: організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні види виробів, визначати якість органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.
Приготування бісквітних тортів з різними видами оздоблень.
Уміти: організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні види виробів, визначати якість органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.
Складові:
- яйце — 6 шт.
- борошно — 180 г
- цукор — 180 г
- какао — 30−50
- Просіваємо борошно два рази (так бісквіт вийде пишним) і змішуємо його з какао. Для класичного бісквіта можна не використовувати какао.
- Яйця добре збиваємо вінчиком або міксером. Поступово всипаємо цукор і щіпку солі, продовжуючи збивати.Суміш повинна вийти пишною і значно збільшиться, тому збивати треба добре і довго.У збиту яєчну масу поступово всипаємо борошно і какао (можна не використовувати какао). Відразу висипати борошно не варто, тісто може вийти дуже густим. Акуратно перемішуємо тісто знизу вгору.
- Розігріваємо духовку до 180 ° C. Змащуємо форму для випікання олією і виливаємо тісто. Також дно форми можна застелити пергаментним папером. Випікаємо бісквіт 35−40 хв.Дуже важливо не відкривати дверцята духовку і не чіпати деко до повної готовності бісквіта (або хоча б перші 20 хв.), інакше бісквіт не буде повітряним.Форму з готовим бісквітом перевертаємо і залишаємо на 20 хв. Потім дістаємо бісквіт з форми і даємо йому трохи охолонути. Якщо бісквіт використовуватимуть для приготування тортів, він повинен постояти 10−12 годин, після чого його можна розрізати.При подачі бісквіт можна посипати цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками. Або ж використовувати бісквіт для приготування шоколадного або іншого торта.
Комментарии
Отправить комментарий