Добрий день, группа К-8-5/6 сегодня починємо вивчення дистанційного навчання.
Тема: Приготування пряничного тістаУміти:організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні виді виробів, визначати якість органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.
Рецептура:
Яйця 100 г (3шт.)
Масло вер.100г
Сода (Амоній 8 г)15 г
Вода 200 г
Цукор 300 г
Патока 100 г
Мед 100 г
Сіль 4 г
Сухі прянощі 4 г
Цукор для паленки 50 г
Приготування пряникового тіста сирцевим способом:
Ввести яйця і змішувати 8-10 хв. до зникнення кристалів цукру.
Ввести розтерті в порошок прянощі, розпушувач (розвести у воді), розтоплене масло і провести заміс тіста при кімнатній температурі 18-20°С.
Консистенція повинна бути однорідною в’язкою, але не затягнутою. Обробка тіста проводиться відразу після приготування.
Викластти на чисті, злегка змащені жиром, листи.
Випікати: 190-200°С 30 хв.
Рецептура:
Борошно1000 г
Яйця 2шт.
Масло вер.100г
Сода (Амоній 8 г)15 г
Вода 200 г
Цукор 1 ст. (Якщо замінити медом, то цукру все-одно має бути 25% від загальної кількості)
Патока 100 г
Мед 100 г
Сіль 4 г
Сухі прянощі 4 г
Охолодження заварки
Заміс заварки з усіма іншими видами сировини за рецептурою.
Додати 2 ст. л. розтопленого меду, сіль на кінчику ножа, 1 ч.л. погашеної соди, 2 ст. борошна без верху.
У ємність викласти патоку, цукор, що залишився, додати воду.
При постійному помішуванні нагріти суміш до температури 70-75°С до повного розчинення цукру.
Охолодити сироп до температури 68°С, процідити.
Поступово ввести просіяне борошно, що залишилось, швидко змішат
Якщо сироп буде більш низької температури – це буде негативно позначається на якості продукції. При заварюванні борошна, відбувається часткова кристалізація крохмалю, яка дозволяє збільшити термін реалізації виробів.
Борошно з’єднати з сиропом, заміс не більше 10-12 хв.
Охолоджену заварку до температури 25-27°С, змішати з іншими інгредієнтами за рецептурою.
Борошно з’єднати з сиропом, заміс не більше 10-12 хв.
Охолоджену заварку до температури 25-27°С, змішати з іншими інгредієнтами за рецептурою.
Тісто повинно мати консистенцію сметани.
Комментарии
Отправить комментарий