Тема 6:
Приготування тортів з шарованого  тіста.

Уміти:організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні види виробів, визначати якість органолептичним методом,вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.

Борошно – 560 грамів або 3,5 склянки.
Масло вершкове – 400 грамів.
Яйце куряче – 2 шт.
Вода – 180 мл або 3 чверті склянки.
Сік лимона або оцет – чверть чайної ложки.
Сіль – третина чайної ложки.

Беремо півкіло борошна (3 склянки) і просіваємо.
Додаємо до борошна сіль і лимонний сік (або оцет). Перемішуємо.
Формуємо грудку з поглибленням в центрі і вбиваємо туди яйця. Додаємо воду кімнатної температури.
Змішуємо. Тісто має бути м’яким і злегка липнути до рук, щоб випічка не вийшла жорсткою.
Дістаємо з холодильника охолоджене масло, ріжемо його на шматочки. Беремо невикористане борошно, кладемо в нього масло і за допомогою ножа рубаємо масло в дрібну крихту.
Ліпимо кулю з суміші масла і борошна і ненадовго відправляємо в холодильник.
Робочу поверхню посипаємо борошном і приступаємо до розкочування тіста в формі прямокутника. Занадто тонко розкачувати не слід, бо тісто може розірватися.
Кладемо кульку з масла з борошном в центрі розкатаного тіста.
Далі ви можете поступити кількома способами. Розподілити масло по центру. Бічні краї тіста при загинанні закривають половину масляної суміші. Їх потрібно зціпити один з одним. Після – загинаємо і защипуємо вільні краї тіста знизу і зверху.
Припустимо суміш з масла залишити в формі кульки. Але кульку тоді краще класти не по центру. Зміщуємо її до одного з країв, щоб їм її повністю накрити. Потім потрібно загорнути на кульку верхній і нижній краї. І в кінці загорнути вільний бічний край.
Акуратно перевертаємо тісто “швом” вниз і хвилин на 30 відправляємо охолонути в холодильник.
По закінченню часу дістаємо і розкочуємо тісто у прямокутну форму. Товщина шару тіста повинна бути близько 1 см.
Від того, яким чином далі будете складати шари тесту, залежить кількість повторень розкочування-складання-охолодження.
Складання в 4 шари – до центру прямокутника загортаємо бічні краї тіста. Після – загортаємо ще раз по центру (одна половинка буде лежати на інший зверху). Потрібно 3 повторення.
Складання в 3 шари – подумки ділимо розкатаний прямокутник на 3 рівні частини. Спершу загортаємо один край – він повністю закриває центральну частину. А потім поверх нього загортаємо другий край.
Після кожного повтору розкочування-складання тісто обов’язково необхідно відправити на півгодини в холодильник.
Швидкий "наполеон" з листкового тіста - Десерт - 2020   Торт наполеон з готового листкового тіста — як правильно приготувати

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога