Тема 6: Приготування складних тортів різних видів.
Приготування тортів з пісочного тіста з різними наповнювачами.

Уміти:організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні види виробів, визначати якість органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.



Пісочне тісто
  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Цукор - 75 г
  • Масло вершкове (кімнатне, у мене 73% жир.) - 150 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Сіль (щіпка)
  • Ванільний цукор (8 г) - 1 пакет
меренга
  • Білок яєчний - 4 шт
  • Цукрова пудра (або дрібний цукор) - 100 г
  • Сіль (щіпка)
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
крем
  • Сливки (понад 30% жір.холодние) - 450 мл
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Ром (коньяк, віскі або вода) - 15 мл
  • Кава розчинна - 1 ч. л.
додатково
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно (для розкочування тіста) - 40 г
Жовтки відокремити від білків. У миску з білками додати сіль. Починати збивати, вводити
цукрову пудру частинами, продовжуючи збивати. Влити сік лимона. Збити до стійких піків.
     Для приготування пісочного тіста потрібно просіяти борошно з сіллю. Масло нарізати невеликими шматочками, перетерти в крупну крихту з борошном.
Цукор, ванільний цукор розтерти з жовтками до тих пір, поки маса почне ставати пишною і світлішати. Можна збити міксером.
     У крихті зробити поглиблення, в яке вилити жовтки з цукром, замісити однорідне, м'яке пісочне тісто - при занадто липкої консистенції всипати ложку-другу борошна. Бажано руки постійно охолоджувати.
     Тісто розділити на 7 рівних частин (у мене приблизно 83г.), накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 20 хв.
     На пекарському папері, посипаної борошном, расскатать тонкий пласт пісочного тіста, (у мене діаметр тарілки 21,5 см.). На кожен корж беремо окремий лист пекарського паперу. Корж і качалку обсипати борошном. Намагаємося розгортати акуратно (тісто чудово розкочується), зберігаючи корж цілим без дірок (якщо раптом таке станеться, заліпити це місце тестом). Надлишки борошна змахнути щіточкою.      Обрізки тіста запекти, нам вони знадобляться пізніше для крихти.
      На корж зверху викладаємо безе, але не до країв. Потрібно залишити трохи вільного місця, оскільки безе при випічці піднімається і розтікається. Для того, щоб безе рівномірно розкласти на пісочні коржі, спочатку розкачати все коржі і потім викласти збиті білки (буде потрібно вільне місце на кухні). Присипати все коржі цукровою пудрою, щоб на білках утворилася скоринка. Спікайте в розігрітій духовці при температурі 150 ° С 15-20хв. (Слідкуйте за своєю духовкою) до сухого стану безе, воно не повинно прілепать до пальця.
       Для приготування крему, в ромі розчинити каву, добре перемішати. Якщо не хочете використовувати ром, каву можна розчинити в гарячій воді, остудити. У вершки додати цукрову пудру і добре збити до щільних стійких піків. Коли вершки почнуть густіти, додати каву і продовжити збивати.
      Крем готовий, дуже ароматний. Збираємо торт. Корж викласти на блюдо. Під корж застелити смужки пекарської папери, щоб страву не забруднити кремом. На корж викласти крем, розподілити по всьому коржу.
     Викласти черговий корж, змастити кремом. На боки торту нанести крем. Обрізки тіста, що остигнули, подрібнити качалкою. Присипати боки торту (за бажанням).     Прибрати смужки пекарської папери.
Прикрасити наш пісочний торт будь-яким декором. Залишити на кілька годин для просочення коржів.
Торт "Улюблений" як спекти 12Простий рецепт полуничного бісквітного торта

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога