Тема5:
Приготування різних видів бісквітного тіста та виробів з нього.
Уміти:організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні виді виробів, визначати якість органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.
- 5 яєць;
-200 г цукру;
-200 г борошна;
-5 г ванільного цукру;
-дрібка солі.
1. Білки відокремлюємо від жовтків. Жовтки збиваємо зі 100 г цукру, сюди ж додаємо дрібку солі. В окремій мисці збиваємо білки поступово додаючи ще 100 г цукру та ваніль.
2. У білкову суміш виливаємо жовтки й акуратно перемішуємо, намагаючись не осадити білки. У підготовлену заздалегідь масу просіюємо борошно і також акуратно перемішуємо.
3. Викладаємо тісто у форму діаметром 20 см і відправляємо до попередньо розігрітої духовки. Роз'ємну форму можна не змащувати, а просто вистелити дно пергаментом. В інших випадках змащуйте вершковим маслом тільки дно. Випікаємо за температури 160°C протягом 40 хвилин.
Приготування різних видів бісквітного тіста та виробів з нього.
Уміти:організувати робоче місце; працювати з технологічною документацією:Робити розрахунок сировини. Виготовляти різні виді виробів, визначати якість органолептичним методом, вирішувати проблемні ситуації,дотримуватись вимог охорони праці, санітарії, особистої гігієни.
- 5 яєць;
-200 г цукру;
-200 г борошна;
-5 г ванільного цукру;
-дрібка солі.
1. Білки відокремлюємо від жовтків. Жовтки збиваємо зі 100 г цукру, сюди ж додаємо дрібку солі. В окремій мисці збиваємо білки поступово додаючи ще 100 г цукру та ваніль.
2. У білкову суміш виливаємо жовтки й акуратно перемішуємо, намагаючись не осадити білки. У підготовлену заздалегідь масу просіюємо борошно і також акуратно перемішуємо.
3. Викладаємо тісто у форму діаметром 20 см і відправляємо до попередньо розігрітої духовки. Роз'ємну форму можна не змащувати, а просто вистелити дно пергаментом. В інших випадках змащуйте вершковим маслом тільки дно. Випікаємо за температури 160°C протягом 40 хвилин.
Комментарии
Отправить комментарий